Organisatie

Privius is in 2020 gestart door Nico Nijenhuis.
Met een ruim 20 jaar ervaring in de ICT, in diverse functies en
sectoren, heeft Nico zich gespecialiseerd als expert op het gebied van
cybersecurity, privacy en ethiek. Een gepassioneerde door het European Center on Privacy and Cybersecurity gecertificeerde Data Protection Officer (CDPO).

Nico is een professional in het helpen van organisaties in zowel privacybegrip als -naleving. Als trainer, adviseur of als formele bij de Autoriteit Persoonsgegevens geregistreerde Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG). Nico acteert in diverse (sectorale) werkgroepen, spreekt op conferenties en werkt als Ethics Expert voor de Europese Commissie.

ECPC-B Certificaat

Privius werkt samen met en in diverse partijen en werkgroepen in de sector, zoals de AP, NL Digital, het NEN en de Europese Commissie. Tevens is Nico een van de grondleggers van het European Network of Independent Privacy Officers (ENIPO) bestaande uit gecertificeerde privacy experts, in diverse sectoren en lidstaten, die elkaar scherp houden, ondersteunen en een eigen data protection bibliotheek beheren.

Lidmaatschappen & werkgroepen
×

Hallo. Selecteer met wie je wilt chatten over onze dienstverlening. Inhoudelijke ondersteuning per chat is alleen mogelijk als je Privacy Support hebt afgenomen.

×