Privacy Support

Niet zeker over een privacykwestie? Helpende hand nodig bij begripsvorming van de AVG? Even sparren over een datalek? Of een concrete vraag? Stel ze online aan Privius en ontvang vrijwel direct een antwoord en indien relevant voorzien van brondocumenten. Privius maakt onderdeel uit van een Europees netwerk gecertificeerde privacyexperts (ENIPO) waarmee een schat van kennis en ervaring voor het oprapen ligt.

Niet iedere organisatie kan of wil continu investeren in actuele kennis omtrent privacywet- en regelgeving. Privacy Support biedt richt zich hiermee primair op ZZP’ers en kleinere organisaties en biedt snelle ondersteuning op afstand als de complexiteit er om vraagt of klankborden wenselijk is.

Optie: abonnement van €150/mnd voor de duur van minimaal een half jaar. Dit geeft recht op 4 vragen per maand.

Vragen die zich lenen voor Privacy Support richten zich op de inhoud van de AVG, interpretaties en guidelines van (nationale) toezichthouders (waaronder de AP), de European Data Protection Board (EDPB), de European Data Supervisor (EDPS) en juriprudentie. Soms aangevuld met good practices van bijvoorbeeld ENISA indien van toepassing. Voorbeelden hiervan zijn:

Hoewel Privacy Support zich primair richt op kleinere organisaties kan het voor grotere organisaties kan ook prima dienen als achtervang voor (onervaren) privacyfunctionarissen in die organisatie.

Rated 4.5 out of 5
4.5 van 5 sterren (o.b.v. 4 reviews)
Uitstekend50%
Heel goed50%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

A genuine subject matter expert

Rated 4 out of 5
03/06/2020

Nico is a genuine data protection/data privacy subject matter expert who, unlike many, seeks to integrate data protection within a broader ethical paradigm. He combines this with business-oriented pragmatism, ands solid depth of knowledge and experience. His collaborative approach makes him accessible and helpful and his sense of humor makes a complex area of law fun.

Snel adequaat en kundig

Rated 5 out of 5
03/05/2020

Vanuit mijn functie als Global HSE manager bij Ultimaker, had ik een dringende vraag inzake privacy. Privius kon ik direct telefonisch bereiken en Nico Nijenhuis was breid mij gelijk te woord te staan en van een zeer informatief en kundig antwoord te voorzien waarin hij duidelijk afbekende wat mijn rechten, maar ook vooral ook wat deze niet zijn in deze.

Correct, snel en kundig

Rated 4 out of 5
02/25/2020

Voor een interne richtlijn over het (niet) gebruiken van persoonsgegevens voor testdoeleinden trof ik op internet een stuk van Nico waar ik precies naar zocht. Hierover nog een goed contact met hem gehad. Slimme gast die het leuk vindt wat hij doet!

Geen titel

Rated 5 out of 5
02/20/2020

In het gesprek werd duidelijk dat er veel meer mag dan we denken en dat er ook een belangrijke ethische kant aan het verhaal zit die aandacht behoeft. Met het beschrijven van wat wel en niet mag roepen we als school vragen op en creëren we kaders die niet altijd nodig zijn. Uit voorzorg is het privacybeleid vaak rigoureuzer dan nodig is om gedoe te voorkomen.

Ik vind het nog steeds een ingewikkeld onderwerp omdat ik zelf vaak geen antwoord kan geven op vragen van ouders hierover. Ik vind het daarom fijn om je als betrokken ouder af en toe te bevragen over dit onderwerp.

×

Hallo. Selecteer met wie je wilt chatten over onze dienstverlening. Inhoudelijke ondersteuning per chat is alleen mogelijk als je Privacy Support hebt afgenomen.

×